Astronot Atasever, göğsünde ‘tek millet, iki devlet’ bayraklarıyla uzaya gidiyor

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’i uzaya götürecek Virgin Galactic, Atasever’in uçuş öncesi video mesajını paylaştı. Astronot Atasever’in üniformasının kolundaki Türkiye bayrağının yanında annesinin memleketi olan Azerbaycan bayrağı görüldü. Atasever, daha önce Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını göğsünde uzaya götüreceğini söylemişti.

Astronot Atasever, göğsünde ‘tek millet, iki devlet’ bayraklarıyla uzaya gidiyor
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-

 Özel uzay taşımacılığı şirketi Virgin Galactic’in VSS Unity uzay aracıyla bugün ABD’nin New Mexico kentindeki Spaceport’tan uzaya gidecek olan Astronot Tuva Cihangir Atasever’in, uçuş öncesi görevine dair videolu bilgilendirme mesajı paylaşıldı. Galactic 7 yörünge altı uzay görevi kapsamında uzaya gideceğini belirten Atasever’in kolundaki Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bayrakları dikkat çekti. Atasever daha önce basına yaptığı açıklamada “Annemin memleketi olan Azerbaycan’ın bayrağı da bu uçuşta benimle beraber Türk bayrağının hemen yanında, göğsümün üzerinde iki bayrağı uzaya taşıyor olacağım. Nasıl yeryüzünde bu iki ülkenin bayrakları yan yanaysa bu iki millet omuz omuzaysa uzay yolculuğum esnasında da yine yan yana olacaklar” demişti.

BAKAN KACIR’DAN AÇIKLAMA

Bakan Kacır: İnşallah peşi sıra gerçekleştirdiğimiz uzay yolculuklarımız medeniyetimizin de küllerinden doğuşuna vesile olacak.

 

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş