Apple’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi video

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Apple’dan yepyeni bir video paylaştı.

Apple’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi video
Yayınlama: 02.12.2022
A+
A-

Kullanıcılarına sunduğu hizmetleri her yıl geliştiren Apple, Siri ve VoiceOver başta olmak üzere iPhone’dan Mac’e kadar birçok cihazında erişilebilirlik konusunda çok fazla özellik sunuyor.  Apple, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise erişilebilirliğin bir insan hakkı olduğuna olan inancı nedeniyle bir video paylaştı. 

Video ile görme, işitme, mobilite veya bilişsel engelleri olan kişilerin özgün deneyimlerini paylaşmayı ve erişilebilirlik alanındaki yenilikler hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

Videoda, sanat yaparak, aileleriyle vakit geçirerek ve işe ya da okula giderek günlerini geçiren 7 kişinin yolculuğunu konu alıyor. Her birey, Apple’ın erişilebilirlik özellikleri sayesinde ustalıkla çalışıyor ve bu da engelleri ortadan kaldırmalarına, bağımsız ve güvenle hareket etmelerine olanak tanıyor. Merakla izlenen filmin müziği de özenle seçildi.  “I am the Greatest” adlı parçada, güçlendirme ve özgür iradenin simgesi olan Muhammed Ali’nin konuşmalarından türetilen sözler kullanıyor. Muhammed Ali’nin ikonik sözlerinin bir resitaline dayanan, yapımcılığını Spinifex Gum’ın üstlendiği ve tamamı kadınlardan oluşan Avustralyalı müzik topluluğu Marliya Choir tarafından icra edilen film müziği, Julliard eğitimli caz piyanisti Matthew Whitaker’ın doğaçlamalarıyla birlikte, kendini “engelli disko mucidi” olarak tanımlayan Cola Boyy’ın prodüksiyonuna oyuncu kadrosunun müzikal katkılarını da içeriyor.

Herkese erişim hakkı ile ilgili yayınlanan videoda Apple’ın algılama Modu, görme engelli veya az gören kullanıcıların çevrelerindeki kapılarda, nesnelerde ve insanlarda gezinmesine olanak tanıyor. Ses Tanıma, işitme engelli veya zor işiten kişileri bir bebek ağlaması veya kapı zili gibi bir dizi sese karşı uyarır. Sesle Denetim, Apple aygıtlarını yalnızca sesle çalıştırmanın yeni yollarını sunuyor. AssistiveTouch, üst vücut uzuv farklılıklarına sahip olanlar için teknolojiyle etkileşime geçmek için daha fazla olanak yaratıyor.

Filmde yer alan tüm erişilebilirlik özellikleri;

Görme özellikleri:

• iPhone’da VoiceOver

• iPhone’da Büyüteç, Kapı Algılama ve Görüntü Açıklamaları

• Mac’te Logic ile kullanılan yakınlaştırma

Mobilite özellikleri:

• iPhone’da AssistiveTouch

• iPhone’da Ses Kontrolü

• Mac’te kafa izleme ve yüz ifadeleri dahil olmak üzere alternatif işaretçi kontrolleri

İşitme özellikleri:

• Apple Watch bildirimi ile iPhone’da Ses Tanıma

Bilişsel özellikler:

• Seçimi Söyle iPad

Ek Apple özellikleri:

• Siri, HomeKit, CarPlay, Apple Maps, iPhone Camera ve Apple Watch Camera Remote

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş