Ankara’da dolu ve sağanak etkili oldu

Ankara’da haziran ayında dolu yağışı etkili oldu, yeşil alanlar beyaza büründü. Misket büyüklüğünde düşen dolu taneleri, araçlarda hasara yol açtı.

Ankara’da dolu ve sağanak etkili oldu
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

Başkent’te hafta başından itibaren etkili olan aşırı sıcaklar, bugün yerini yağışlı havaya bıraktı. Şehir merkezinde saat 15.00 sıralarından itibaren havanın serinlemesiyle birlikte sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Aniden bastıran dolu, dışarıda bulunan vatandaşları zor durumda bıraktı.

Ankara'da dolu ve sağanak etkili oldu

Yayalar balkon altları, otobüs durakları gibi üstü kapalı yerlere sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı. Trafikteki sürücüler de araçlarını durdurup, yağışın sona ermesini bekledi. Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi’nde misket büyüklüğündeki dolu taneleri, kısa sürede zeminin beyaza bürünmesine neden oldu.

Ankara'da dolu ve sağanak etkili oldu

Ayrıca dolunun şiddeti ile bazı araçların kaportalarında küçük çaplı hasar oluştu. Kimi sürücüler branda ve battaniye gibi örtülerle araçlarında önlem almaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika süren doludan sonra sağanak devam etti. Belediye ekipleri, kent genelinde su baskınlarına karşı önlemlerini artırdı.

Ankara'da dolu ve sağanak etkili oldu

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş