Anadolu Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan proje TÜBİTAK’tan destek aldı

“YENİ BİR TURİST TÜRÜ OLARAK DİJİTAL GÖÇEBELER: TÜRKİYE’NİN CAZİP BİR DESTİNASYON OLMASINA YÖNELİK STRATEJİLERİN GELİŞTİRİLMESİ” İSİMLİ PROJE, TÜBİTAK 3005 SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLERDE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEK PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE ‘A’ PUAN ALARAK DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Anadolu Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan proje TÜBİTAK’tan destek aldı
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-

“Yeni Bir Turist Türü Olarak Dijital Göçebeler: Türkiye’nin Cazip Bir Destinasyon Olmasına Yönelik Stratejilerin Geliştirilmesi” isimli proje, TÜBİTAK 3005 Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı çerçevesinde ‘A’ puan alarak desteklenmeye hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Öğr. Gör. Önder Demir ile Eskişehir Teknik Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yaşlı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü doktora öğrencisi Deniz Ateş’in yer aldığı bir ekip ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Öznur Akgiş İlhan tarafından yürütülecek. Projenin iş birliği ortaklarını ise TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Coğrafya Eğitimi Derneği oluşturuyor.

Proje ile Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin geliştirilmesine yönelik stratejilerin geliştirilerek ülkemizin dijital göçebeler için tercih edilen bir destinasyon haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin süresi 20 ay, toplam bütçesi ise 344 bin Türk Lirası olarak belirlenirken, bu kaynaklar, Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin geliştirilmesine yönelik araştırma ve bilgilendirme çalışmalarında kullanılacak.

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş