Anadolu Üniversitesi, eğitim ve araştırma kapasitesini artırıyor

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, REKTÖR PROF. DR. FUAT ERDAL GÖREVE BAŞLADIKTAN SONRA ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA KAPASİTESİNİ ARTTIRMAK AMACIYLA AKADEMİK KADROLARDA 522 YENİ ATAMA GERÇEKLEŞTİRDİ.

Anadolu Üniversitesi, eğitim ve araştırma kapasitesini artırıyor
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal göreve başladıktan sonra üniversitenin eğitim ve araştırma kapasitesini arttırmak amacıyla akademik kadrolarda 522 yeni atama gerçekleştirdi.

Bu çerçevede, üniversite bünyesinde 173 profesör, 169 doçent ve 180 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 522 akademik personelin ataması yapıldı. Ayrıca üniversite, 91 araştırma görevlisi ve 23 öğretim görevlisi ataması yaparak eğitim ve araştırma altyapısını da güçlendirdi. Rektör Erdal, akademik yükselme kriterlerini karşılayan akademisyenlere özlük haklarının bir gereği olarak kadrolarının verildiği ifade ederek, bu atamaların üniversitenin eğitim kalitesini ve araştırma potansiyelini daha da yükselteceğini vurguladı. Üniversitenin yükseltme ve atama kriterlerinin de uluslararası bilim dünyasının kabul ettiği standartlar doğrultusunda güncellendiğini belirten Rektör Erdal, yeni kriterlerin akademisyenlerin uluslararası düzeyde daha fazla yayın yapmasını, projelerde yer almasını ve bilimsel etkinliklerde aktif rol oynamasını teşvik ettiği söyledi.

“Hem eğitim hem araştırma kapasitemizi artırdık”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, konuyla ilgili yapmış olduğu konuşmasında, “2020-2023 yılları arasında yükseltme ve atama kriterlerini sağlayan tüm akademik personelin atmalarını gerçekleştirdik. Hem eğitim hem araştırma kapasitemizi artırdık. Akademisyenlerin özlük haklarını almaları bilimsel üretkenliğe her zaman pozitif yansımıştır. Biz de yeni dönemde yayınlanan uluslararası sıralamalarda bunun etkilerini gördük. Üniversitemiz hem yayın hem proje kapasitesini dikkat çekecek ölçüde yükseltmeye başladı. 2019 yılında Q1 ve Q2 dergilerdeki yayınların toplam WOS yayınlarına oranı yüzde 45 iken, 2022 sonunda bu oran yüzde 62,81’e yükseldi. 2024 ve 2025 yıllarında bu etki tüm sıralamalara doğrudan yansıyacak. Üniversitemiz, bu atamalarla birlikte Türkiye’nin önde gelen eğitim ve araştırma kurumları arasındaki yerini daha da sağlamlaştırarak, gelecekteki hedeflerine emin adımlarla ilerlemeyi sürdürecek” dedi.

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş