Anadolu Üniversitesi dijital dönüşümünü sürdürüyor
HAYATA GEÇİRDİĞİ E-KAMPÜS, MERGEN, ANADOLU MOBİL, KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÇEVRİM İÇİ SINAV OTOMASYONU GİBİ DİJİTAL UYGULAMALAR İLE ARAŞTIRMA VE EĞİTİM OLANAKLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE AKADEMİK VE İDARİ SÜREÇLERİNİ DAHA ETKİN, HIZLI VE VERİMLİ HALE GETİREN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, DİJİTAL ÜNİVERSİTE MERKEZLİ BİLİŞİM ALTYAPISINA İKİ YENİ YAZILIM DAHA EKLEDİ.
Hayata geçirdiği e-Kampüs, MERGEN, Anadolu Mobil, Kişiselleştirilmiş Çevrim İçi Sınav Otomasyonu gibi dijital uygulamalar ile araştırma ve eğitim imkânları başta olmak üzere akademik ve idari süreçlerini daha etkin, hızlı ve verimli hale getiren Anadolu Üniversitesi, dijital üniversite merkezli bilişim altyapısına iki yeni yazılım daha ekledi.
Bu çerçevede, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projelerin başvuru, değerlendirme, yürütme, sonuçlandırma ve proje çıktılarının izlenmesine yönelik tüm süreçlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla BAPSİS yazılımı araştırmacıların kullanımına açıldı. Araştırmacıların kullanımına açılan diğer yeni yazılım ise dünyanın önde gelen üniversitelerinin kullandığı Kurumsal Karne (Balanced Scorecard) Performans Yönetim Modelini temel alan ve uluslararası uygulamalar da dikkate alınarak geliştirilen AVESİS yazılımı oldu. AVESİS sistemi hem araştırmacıların hem de kurumun birçok uygulamayı bir arada yönetebilmesine imkân sağlıyor. AVESİS’in uygulamaya geçmesi ile akademik envanterin oluşturulması, anlık veya dönemsel faaliyet raporları ve istatistiksel bilgilerin üretilmesi gibi performans ölçümlerini gerçekleştirerek stratejik yönetim modellerini etkili bir şekilde hayata geçirebilecek. AVESİS ile araştırmacılar da kişisel web sayfalarını oluşturabilecek. Kurumsal olarak ise AVESİS, Anadolu Üniversitesinin bireysel, bölüm ve üniversite temelli değerlendirme raporları üretebilmesine ve üniversite sıralamaları ile girişimci, yenilikçi üniversite endeksi gibi çalışmalar için istatistiksel veriler oluşturmasına imkân sağlayacak. Anadolu Üniversitesi tarafından sürdürülen dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde yakın dönemde “Bütünleşik Bilgi Sistemi” de yayına alınacak. Bütünleşik Bilgi Sistemi ile kampüs genelinde kullanılan farklı otomasyonlara tek merkezden erişim sağlanacak. Böylece hem bireyler hem de kurumlar birçok hizmete hızlıca erişim sağlayabilecek.
sonbasin.com / İHA