AK Partili Tunç: 45 bin öğretmen atamasını 8 Mayıs’ta gerçekleştiriyoruz

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz alarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarlarının yaptığı icraatları anlatarak, ”Öncelikli olarak deprem bölgesinde görevlendirilecek 45 bin öğretmen atamasını da 8 Mayıs’ta gerçekleştiriyoruz diye konuştu.

AK Partili Tunç: 45 bin öğretmen atamasını 8 Mayıs’ta gerçekleştiriyoruz
Yayınlama: 30.03.2023
A+
A-

’45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI 8 MAYIS’TA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarlarının yaptığı icraatları anlatarak, “Göreve geldiğimiz 2002 yılından bu yana her alanda olduğu gibi en büyük hamlemizi de eğitim alanında gerçekleştirdik. 2002’de yüzde 7,6 olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçeden aldığı payı yüzde 15’e yükselttik. Toplam eğitim bütçesini 10 milyardan 645 milyara çıkardık. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 40’lardan 20’lere indirdik, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 28’den 17’ye düşürdük, öğretmen sayısını 526 binden 1 milyon 120 bine yükselttik; bunlarla da kalmıyor, şimdi de yeni bir adım daha atıyoruz, öncelikli olarak deprem bölgesinde görevlendirilecek 45 bin öğretmen atamasını da 8 Mayıs’ta gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Tunç, Hükümetin yeni atayacağı adımlara ilişkin, “Sağlık Bakanlığımıza 42 bin 500 personel, Adalet Bakanlığımıza da 18 bin 305 personel, Milli Savunma Bakanlığımıza da 30 bin personel istihdam edilecek; bu ay içerisinde toplamda 135 bin 805 vatandaşımızın kamuda istihdamını sağlamış olacağız. Başvuru yapacak olan adaylarımıza başarılar diliyor, kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş