Aile işletmelerine kalkınma desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerini, Kırsal Kalkınma Desteklemesi Programı’na dahil etti. Bu kapsamda büyükbaşta 5-50, küçükbaşta 50-300 baş hayvan varlığına sahip işletmelerin ahır ve ağıl kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonu işlemlerine destek verilecek.

Aile işletmelerine kalkınma desteği
Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 2022-2023 Başvuru Dönemi Uygulama Esasları yayımlandı. Bu kapsamda hayvancılıkta kalkınmasına öncelik verilen küçük aile işletmeleri, program kapsamına alındı. 

Yüzde 50 hibe desteği

İşletmelere yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcı, süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma fırçası, suluk, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri ile yaylacı ve göçerler için 5 kilovata kadar elektrik üretim sistemleri alımlarına bakanlıkça yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. 

Küçük ölçekli aile işletmelerinin hayvansal üretim ve arzı açısından tampon vazifesi gördüğünü ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Daha fazla üretme ve daha fazla istihdam konusundaki çözümün merkezinde küçük aile işletmelerinin yattığı unutulmamalı” dedi.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş