ABD başkanlık adayı Kennedy, Assange’a destek verdi

ABD 2024 Başkanlık Seçimlerine ‘bağımsız’ aday olarak katılan Kennedy ailesinden Robert Kennedy Jr, ABD sırlarını ifşa ettiği için casusluk suçundan gözaltına alınan ve hafta başı serbest kalan Julian Assange’a amcasından bir alıntıyla destek verdi. Kennedy destek mesajında amcasının “Biz halk olarak doğamız gereği ve tarihsel olarak gizli topluluklara, gizli yeminlere ve gizli işlemlere karşıyız” sözlerine yer verdi.

ABD başkanlık adayı Kennedy, Assange’a destek verdi
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

Eski ABD Başkanı John Kennedy’nin yeğeni ve eski ABD Adalet Bakanı Robert Kennedy’nin oğlu Robert Kennedy Jr, amcasının 1961’de yaptığı konuşmadan alıntı yaparak Assange’a destek verdi. Kennedy’nin mesajında amcasının şu sözleri yer aldı;

“Gizlilik kelimesi özgür ve açık bir toplumda tiksindiricidir; ve biz halk olarak doğamız gereği ve tarihsel olarak gizli topluluklara, gizli yeminlere ve gizli işlemlere karşıyız. Uzun zaman önce, ilgili gerçeklerin aşırı ve yersiz bir şekilde gizlenmesinin tehlikelerinin, bunu haklı çıkarmak için gösterilen tehlikelerden çok daha ağır bastığına karar verdik.

 

ABD başkanlık adayı Kennedy, Assange’a destek verdi

Bugün bile, kapalı bir toplum tehdidine, onun keyfi kısıtlamalarını taklit ederek karşı çıkmanın pek bir değeri yok. Bugün bile geleneklerimiz varlığını sürdüremezse milletimizin hayatta kalmasını sağlamanın pek bir değeri yoktur.

Ayrıca, artan bir güvenlik ihtiyacının, anlamını resmi sansür ve gizlemenin sınırlarına kadar genişletmeye hevesli olanlar tarafından ele geçirilmesi çok ciddi bir tehlikedir.”

ABD başkanlık adayı Kennedy, Assange’a destek verdi

Assange, kurucusu olduğu Wikileaks web sitesi aracılığıyla 2010’da Irak’ın başkenti Bağdat’ta sivillerin öldürüldüğünü gösteren bir ABD askeri helikopterinin videosunu ve binlerce gizli belgeyi yayınladı. ABD bunun casusluk ve askeri veri tabına sızma suçu olduğunu beyan etti. Assange ise bunun gazetecilik olduğunu ileri sürdü.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş