AA’dan üniversite öğrencilerine “Uygulamalı Stüdyo Eğitimi”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansının (AA), iletişim fakültesi öğrencilerinin yetiştirilmesi amacıyla 10 üniversiteden 100 öğrenciye vereceği uygulamalı stüdyo eğitiminin ikincisi başladı.

AA’dan üniversite öğrencilerine “Uygulamalı Stüdyo Eğitimi”
Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

ANKARA (AA) – İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansı, iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik uygulamalı stüdyo eğitimi hazırladı.

AA Haber Akademisi koordinasyonundaki eğitimlerin ikincisi, AAtölye’de Muş Alparslan ve Diyarbakır’daki Dicle üniversitelerinin iletişim fakültelerinde eğitim gören 20 öğrencinin katılımıyla başladı.

Katılımcılar, eğitim kapsamında televizyon programcılığı, reji eğitimi, spikerlik ve diksiyon teknikleri, greenbox uygulamaları, ileri aydınlatma ve görüntü teknikleri, görüntü yönetmenliği, habercilik eğitimleri ve medya okur yazarlığı, gerçek ötesi çağda habercilik alanlarında eğitim alacak.

AA Genel Müdürlüğünde iki gün sürecek eğitimler sonunda öğrencilere katılım belgesi ve eğitim sertifikası verilecek.

“AA’nın tecrübesini dünyanın her yerindeki meslektaşlarımıza aktarıyoruz”

“Uygulamalı Stüdyo Eğitimi” programının açılışında konuşan AA Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir, AA’nın 100 yılı aşan bir birikimi olduğunu kaydetti.

İşbilir, “Buradaki tecrübeyi Haber Akademisi aracılığıyla sadece Türkiye’deki gazetecilere değil, sadece meslektaşlarımıza, aynı kurumda çalıştığımız mesai arkadaşlarımıza değil, dünyanın her yerinden binlerce gazeteciye, meslektaşımıza da aktarıyoruz.” dedi.

Yeni nesil gazetecilikte birden fazla alanda uzmanlaşmanın önemine dikkati çeken İşbilir, AA’nın adliyeden sağlığa, ekonomiden teknolojiye birçok alanda uzmanlaşmış gazetecileri bünyesinde bulundurduğunu aktardı.

Cihangir İşbilir, öğrencilere sevdikleri bir alanda uzmanlaşmayı tercih etmeleri, bu kapsamda AA’nın sunduğu staj imkanlarından yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Muhabir: İsa Toprak

sonbasin.com / AA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş