Başına yorgun mermi isabet eden 4 çocuk babasının bağışlanan organları 6 hastaya umut oldu

Bursa’da bir spor kulübü lokalinde otururken başına yorgun mermi isabet eden, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 4 çocuk babası Evren Adıgüzel’in (43), bağışlanan organları ve korneaları 6 hastaya umut oldu.

Başına yorgun mermi isabet eden 4 çocuk babasının bağışlanan organları 6 hastaya umut oldu
Yayınlama: 19.08.2024
A+
A-

Olay, geçen hafta çarşamba günü saat 20.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde meydana geldi. Panayırspor Kulübü lokaline giden Evren Adıgüzel, arkadaşlarıyla balkonda oturduğu sırada bir anda ayağa kalkıp daha sonra yere yığıldı.
Başına yorgun mermi isabet eden 4 çocuk babasının bağışlanan organları 6 hastaya umut oldu

Ne olduğunu anlamaya çalışan arkadaşları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Adrese gelen sağlık ekipleri, Adıgüzel’i yaptığı ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Adıgüzel’e, yorgun merminin isabet ettiği belirlenince yoğun bakıma alındı. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede yorgun merminin balkonda bulunan brandayı delip Evren Adıgüzel’in başına isabet ettiğini belirledi.

Başına yorgun mermi isabet eden 4 çocuk babasının bağışlanan organları 6 hastaya umut oldu

6 HASTAYA UMUT OLDU

Acil serviste tedavisi süren Evren Adıgüzel’in cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin isteği üzerine Adıgüzel’in organları bağışlandı. Yapılan operasyonla Evren Adıgüzel’in kalp kapağı, 2 böbreği, akciğeri, karaciğeri ve korneaları alındı.

Evren Adıgüzel’in cenazesi, Adlı Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak dün Panayır Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘ÇOK ÜZGÜNÜZ’

Evren Adıgüzel vurulduğunda yanında olduğunu söyleyen arkadaşı Abdullah Kavşur, “Evren saat 20.30 sıralarında buraya geldi. Ben geldiğinde sandalyede arkam dönük şekilde oturuyordum. Geldi benimle şakalaştı, sonra sarılıp öptü. Ardından yan masaya oturdu. Serdar diye bir arkadaşımızla sohbet ediyordu. Çayı geldi, bu sırada çok hafif bir ses duyduk. Ses gelince Evren ayağa kalkıp kalbini tuttu. Hemen yere yığıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradık. Sağlık ekibi geldi. Hastaneye kaldırıldı, 3 gün sonra da kendisini kaybettik. Dün defnettik, çok üzgünüz, inşallah bir daha böyle olaylar olmaz. 4 tane çocuğu var, eşi, annesi, babası, hepimiz çok üzgünüz. Şüphelinin bir an önce yakalanıp en ağır cezayı almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘OLAYIN ARDINDAN BEN DE FENALAŞTIM’

Evren Adıgüzel’in kendi halinde iyi bir insan olduğunu belirten Kavşur, “Hiç kimseyle sorun yaşamayan, işinde gücünde, çok iyi bir arkadaşımızdı. Her gün birlikteydik. Allah rahmet eylesin. Biz yorgun mermi olduğunu bilmiyorduk. Kalp krizi diye şüphelendik. Ekiplerin yaptığı inceleme ve hastaneden gelen bilgi sonrası bize yorgun mermi isabet ettiği söylendi. O sırada ben de rahatsızlandım, beni de hastaneye kalp krizi şüphesiyle kaldırdılar. Orada yapılan tetkiklerde kriz geçirmediğimi, fenalaştığımı söylediler” diye konuştu.

Başına yorgun mermi isabet eden 4 çocuk babasının bağışlanan organları 6 hastaya umut oldu

NAKİL BEKLEYEN HASTALARA MERHEM OLSUN’

Yorgun merminin oğluna isabet ettiği gün Kars’ta olduğunu belirten Evren Adıgüzel’in babası Natık Adıgüzel, “Amcamın oğlunu hac dönüşü karşılamaya gitmiştim. Bana haber saat 01.00 sıralarında geldi. Kardeşimi aramışlar. O da bana, eşimin kalp krizi geçirdiğini söyledi. Hemen yola çıktık, geldik. Geldim eşimin iyi olduğunu gördüm. Eşime ‘İyi misin?’ diye sordum. O bana Evren’in rahatsız olduğunu söyledi. Evren’in arkadaşlarının ağladığını görünce şüphelendim. Olaydan 3 gün sonra da vefat etti. Organlarını bağışladık. Götürüp de toprakla çürüyeceğine birilerine yarasın. Nakil bekleyen hastalara merhem olsun” dedi.

Natık Adıgüzel, “Bu insanlar, analar, bacılar ağlamasın. Yeter artık. Buna bir kanun çıkarsınlar. Siyasilerin hepsine sesleniyorum. Bu anaların, kardeşlerin sesi olsunlar. Adamın biri keyfi silah çıkarıyor, sağa sola ateş ediyor, sonra yuvalar yıkılıyor. Yazık değil mi? Büyüklerimiz bunu duymuyor mu? Görmüyor mu? Yeter artık, bu analar ağlamasın, babalar ağlamasın. Yarın belki onların çocuklarının da başına gelebilir. Ben oğlumun faillerinin bulunmasını istirham ediyorum” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş