‘Yumurta ve sperm kalitesini artıracak vitamin takviyeleri önemli’

Kayseri’de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, kaliteli yumurta ve spremde, vitamin takviyesinin önemine değindi. Öner, Amacımız, tüp bebekte ilk seferde en kaliteli embriyo ile gebeliği yakalayabilmek. En kaliteli embriyoda gebeliği yakalayabilmek için kaliteli yumurta ve kaliteli sperme ihtiyacımız var. Kaliteli yumurta ve sperm içinde, yumurta ve sperm kalitesini artıracak etkin dozlarda vitamin takviyeleri çok önemli dedi.

‘Yumurta ve sperm kalitesini artıracak vitamin takviyeleri önemli’
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

Kayseri System Hastanesi Direktörü ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, tüp bebekte geliştirdiği yapay zeka projesi ile yaptığı çalışmalara devam ediyor. Tüp bebekte kaliteli yumurta ve sperm için vitamin takviyesinin önemine değinen Prof. Dr. Gökalp Öner, Amerikan Sağlık Bakanlığı onaylı takviyelerin kullanılmasına dikkat çekti. Prof. Dr. Öner, “Tüp bebekte bizim en çok zorlandığımız grup, yumurta rezervi az olan kadınlar ya da yumurta kalitesi iyi olmayan kadınlar. Bize en çok sorulan soru, yumurta kalitemi nasıl arttırabilirim? Yumurta sayımı arttırabilir miyim ya da yumurta sayımın azalmasını önleyebilir miyim? Öncelikle ne yazık ki yumurta sayısını artıramıyor. Bir kadın doğduğu zaman belirli yumurta sayısı ile doğuyor ve zamanla yumurta sayısı azalıyor ama azalmasını durdurabiliriz. Peki yumurtayı gençleştirebilir miyiz? Hayır yumurtayı da gençleştiremeyiz sadece yaşlanmayı durdurabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘FDA ONAYININ OLMASINA DİKKAT EDİLMESİ LAZIM’

Piyasada çok fazla vitamin takviyesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Öner, “Bu vitamin takviyelerinin hangisi ne kadar etkili dozda bu çok önemli. Çünkü etkin olmayan dozda vitamin takviyelerinin ne yazık ki yumurta kalitesini arttırdığı gösterilmemiş. Vitamin takviyeleri herkesin önerebileceği şeyler değil. Mutlaka doktor tavsiyesi altında olması lazım. Çünkü bu vitamin takviyelerini ya da ilaç tedavilerini herkesin her şekilde yapmaması gerekiyor. Herhangi bir yan etkisi yok. Yan etki çalışmaları şu anda devam ediyor. Vitamin takviyesi olduğu için vitaminlerin çok fazla yan etkileri olmuyor” diye konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN ETKİN DOZU AYARLAMAK’

Prof. Dr. Öner, “Önemli olan etkin dozu ayarlamak. Çünkü her vitamin takviyesinde belli miktarda vitaminler bulunmakta ama etkin dozda olmadığı zaman ne yazık ki etkisini göremiyoruz. Hastalarımızda olumsuz sonuçlanıyor. Biz de üzülüyoruz. Bizim de amacımız, tüp bebekte ilk seferde en kaliteli embriyo ile gebeliği yakalayabilmek. En kaliteli embriyoda gebeliği yakalayabilmek için kaliteli yumurta ve kaliteli sperme ihtiyacımız var. Kaliteli yumurta ve kaliteli sperm içinde, yumurta ve sperm kalitesini arttıracak etkin dozlarda vitamin takviyeleri çok önemli. Amerikan Sağlık Bakanlığı FDA onayı almış vitamin takviyelerini mutlaka tavsiye ediyoruz.” (DHA)

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş