Bakan Fidan: Katliamı durdurmazsak, insanlık olarak katliamın ortağı olacağız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’ın Gazze Şeridi sınırında bulunan Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etti. Fidan, burada yaptığı açıklamada, “Buradan bütün insanlığa sesleniyorum. Eğer hep beraber bu katliamı burada durdurmazsak, insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız” dedi.

Bakan Fidan: Katliamı durdurmazsak, insanlık olarak katliamın ortağı olacağız
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

Bakan Fidan, Mısır’a yaptığı ziyaret kapsamında önce El Ariş Limanı’na, ardından da Refah Sınır Kapısı’na gitti. Fidan, sınırın birkaç yüz metre ilerisinde bir insanlık trajedisi yaşandığını vurgulayarak, “Şu anda sınırın bulunduğumuz yerden birkaç yüz metre ötede bir insanlık trajedisi meydana gelmekte. Bir soykırım işlenmekte. İki milyon insan yerlerinden edilmiş durumda. 40 bin kadın ve çocuk şehit edilmiş durumda. Şu anda ilaç yok, yiyecek yok, su yok. Açık havada, açlıkla pençeleşen Filistinli kardeşlerimiz var. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum. Eğer hep beraber bu katliamı burada durdurmazsak, insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız. Onun için elimizden gelen bütün yardımı yapmaya gayret etmeliyiz. İsrail’e yönelik bütün baskıyı artırmalıyız. Batı devletleri, başta Amerika olmak üzere bu suskunluğu bozmak zorundalar. Yoksa bu işlenen soykırıma ortak olmaya devam edecekler” diye konuştu.

?Bakan Fidan: Katliamı durdurmazsak, insanlık olarak katliamın ortağı olacağız

“REFAH SINIR KAPISI TRAFİĞE KAPATILMIŞ DURUMA”

Bakan Fidan, Refah Sınır Kapısı’nın trafiğe kapatıldığını, yardımların Kerem Şalom’a gönderildiğini ve günde 25 kamyonun geçiş yaptığını söyledi. Fidan, bu sayının az olduğuna dikkat çekerek, “Şu anda heyetimizle beraber Refah Sınır Kapısı’ndayız. Bize Sina Eyalet Valisi Tümgeneral Halid de refakat etmekte. Kendisine teşekkür ediyoruz. Buraya gelmeden önce El Ariş Limanı’na uğradık. Gemilerle getirilen yardımların nasıl getirildiğini, oradan nasıl kamyonlara yüklenip buraya getirildiğini de görme imkanımız oldu. Şimdi burada Refah Sınır Kapısı’nda ilgili arkadaşlarımız bizlere brifing verdiler. Yaptıkları çalışmaları anlattılar. An itibarıyla Refah Sınır Kapısı şu anda trafiğe kapatılmış durumda. Sınırın öbür tarafı bildiğiniz gibi tamamıyla yok edilmiş durumda. Dolayısıyla bize verilen bilgiye göre buradan şu anda kamyonlar gitmiyor, Kerem Şalom’a yönlendiriliyor. Orada da günde 25 civarında kamyon ancak Gazze’ye geçiş yapabilmekte. Bu da tahmin edebileceğiniz gibi son derece az bir rakam” diye konuştu.

?Bakan Fidan: Katliamı durdurmazsak, insanlık olarak katliamın ortağı olacağız

“TÜRKİYE EN ÇOK YARDIM YAPANLAR ARASINDA BİRİNCİ SIRADA”

Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım yapan ülkeler arasında birinci sırada olduğunu belirterek, “Türkiye olarak biz krizin ilk gününden itibaren elimizden gelen her şeyi yaptık. Buradaki kardeşlerimiz de Türkiye’nin yardım yapan ülkeler arasında birinci sırada olduğunu söylüyorlar. Tabii biz yaptıklarımızlar bir şey umacak değiliz ama en azından bütün kardeşlerimiz yardım göndererek ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş