Türk öğrenciler, uluslararası olimpiyatlardan madalya ile döndü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’nin, Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde düzenlenen 56’ncı Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda 2 gümüş ve 2 bronz, İran’ın İsfahan şehrinde düzenlenen 54’üncü Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda ise 2 gümüş, 2 bronz madalya ve 1 mansiyon derecesi kazandığını duyurdu.

Türk öğrenciler, uluslararası olimpiyatlardan madalya ile döndü
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-30 Temmuz 2024 tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde düzenlenen, 89 ülkeden 333 öğrencinin katıldığı 56’ncı Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden öğrenciler, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. 21-28 Temmuz 2024 tarihlerinde İran’ın İsfahan şehrinde düzenlenen, 46 ülkeden 197 öğrencinin katıldığı 54’üncü Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden öğrenciler ise 2 gümüş, 2 bronz madalya ve 1 mansiyon derecesi kazandı.

Türk öğrenciler, uluslararası olimpiyatlardan madalya ile döndü

BAKAN KACIR’DAN TEBRİK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğrencileri tebrik ederek, “Uluslararası Bilim Olimpiyatlarından gurur verici haberler almaya devam ediyoruz. 54’üncü Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimizden gümüş madalya kazanan Arda Ünver ve Kutay Kulbak’ı, bronz madalya kazanan Alp Terliksiz ve Halil İbrahim Yenitürk’ü, mansiyon derecesi kazanan Belinay Su Kılınç’ı, 56’ncı Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimizden gümüş madalya kazanan Macit Arda Aydın ve Kadir Kaan Erbaş’ı, bronz madalya kazanan Kemal Özkırşehirli ve Mehmet Can Sankır’ı tebrik ediyor, başarılarının bir ömür sürmesini diliyorum. TÜBİTAK bünyesinde yürütülen Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında olimpiyatlara katılan tüm gençlerimize, kıymetli ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerine ve akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Her daim gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk öğrenciler, uluslararası olimpiyatlardan madalya ile döndü

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş