Bakan Memişoğlu: Sağlık sektörünü yeniden sağlık teknolojisi ve bilgisi üreten sektör haline getireceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü devir teslim törenine katıldı. Bakan Memişoğlu, 8 yıl yönettiği İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Abdullah Emre Güner’e teslim etti. Törende konuşan Bakan Memişoğlu, Son zamanlarda bazı sıkıntıları olan sağlık sektörünü yeniden çok memnun eden aynı zamanda sağlık teknolojisi ve bilgisi üreten bir sağlık sektörü haline getireceğiz dedi.

Bakan Memişoğlu: Sağlık sektörünü yeniden sağlık teknolojisi ve bilgisi üreten sektör haline getireceğiz
Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 8 yıl yönettiği İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Abdullah Emre Güner’e törenle teslim etti. İstanbul il Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleşen törende Sağlık Bakanı Memişoğlu ve İl Sağlık Müdürü Güner konuşma yaptı. Temel sağlık hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetlerinin henüz hasta olmadan vatandaşların sağlığını koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Memişoğlu, bakanlık görevini devralır almaz aile hekimliklerini ziyaret etmişti. Prof. Dr. Memişoğlu yaptığı konuşmada İl Sağlık Müdürlüğünü yürüttüğü 8 yıl boyunca terör saldırılarından depreme, pandemiye dek pek çok önemli olayın içinden geçtiklerini vurgulayarak meslektaşı tüm hekimler ile sağlık çalışanlarına verdikleri değeri vurguladı ve onlara da minnettarlığını dile getirdi. Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner tarafından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na tevazu ve hoşgörüyü konu alan üzerinde İranlı ressam tarafından çizilen semazenlerin yer aldığı Ayasofya tablosu takdim edildi. Ayrıca Bakan Memişoğlu, törenin ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çekildi.

“MAALESEF DÜNYADA ŞU ANDA BİR VAHŞET YAŞANIYOR” 

Törende konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Allah bize nasip etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da layık gördü ve 8 sene İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü gibi çok ulvi bir görevden sonra yine milletimize hizmet etmek için Sağlık Bakanı olarak görevi devraldık. Burada da Emre kardeşimize görevi devrediyoruz. Bunlar nöbet. Her makamın sonu var. Dünyadaki her makamın sonu var. Bunu bilmemiz lazım. Maalesef dünyada şu anda bir vahşet yaşanıyor. Bunun da hesabının verileceği gün gelecek kimsenin bu konuda hiçbir şüphesi yok” dedi.

Bakan Memişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2016 da atandığımda büyük bir sorumluluktu. Başhekimlik yapmıştım, 4 sene genel sekreterlik ve tıbbi direktörlük yapmıştım ama İstanbul gibi medeniyetimizin baş şehrine, sağlığıyla ilgili bütün sorunları görev almak başta zor bir görev gibi gelmişti. Ekip arkadaşlarımla beraber bizim açımızdan 8 sene başarılı bir dönem oldu” diye konuştu.

“SAĞLIK YAPISINI DAHA DA GELİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Pandemi süreci hakkında konuşan Bakan Memişoğlu, “Özellikle pandemi sürecinde dünyaya örnek olacak bir mücadele sergilendi. Her insanımıza hatta huzur evindeki insanımız dahil giderek sağlık hizmeti ulaştırmaya çalıştık. Esasında ben sadece o kahramanların görünen yüzüydüm. İstanbul’daki ilçe sağlığından, aile hekimliğine, şoföründen, temizlik elemanlarına, doktorundan, hemşiresine, sağlık memurundan, başhekimi ve il müdürüne kadar herkes müthiş bir kahramanlık örneğini gösterdi. Ben onlara hepinizin huzurunda minnetlerimi arz ediyorum. İyi ki varlar. Bu ülkenin sağlık sektörü, sağlık çalışanı ve sağlık altyapısı dünyaya örnek olabilecek bir sistem. Onun için de onun kıymetini bilmemiz lazım. Sağlık yapısını daha da geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

6 Şubat depremlerinde yaşadıkları süreç hakkında Bakan Memişoğlu, “Depremle ilgili bir şey ifade etmek istiyorum. Bir daha Allah bize o günleri göstermesin, 6 Şubat sabahı şimdiki İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın çağrısıyla AFAD’a gittik. AFAD’da ilk ekiplerimizi uçakla gönderdik. Binlerce doktor ve sağlık çalışanı İstanbul Havaalanı’nda bölgeye gitmek için bizden talimat ve görevlendirme beklediler. Başka hiçbir ülkenin sağlık çalışanlarının bu kadar özveriyle deprem bölgesine koştuğunu sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“KAMU SAĞLIK SİSTEMİNE 28 TANE HASTANE DAHİL EDİLDİ”

28 yeni hastane yapıldığı hakkında bilgi veren Bakan Memişoğlu, “Temel sağlık hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve en önemlisi toplumun hasta olmadan sağlığın kıymetini bilmesi bizim için çok değerli. Bu 8 yılda 28 tane en küçüğü 300 yataklı hastane hizmete sunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük desteğiyle kamu sağlık sistemine 28 tane hastane dahil edildi” dedi.

“SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ YENİDEN SAĞLIK TEKNOLOJİSİ ÜRETEN SEKTÖR HALİNE GETİRECEĞİZ”

Sağlık sektöründeki hedefleri ile ilgili Bakan Memişoğlu, “İnsanların iyiliğini ön planda tutup iyilikle çalışarak, üreterek başarı elde etmeye çalışıyoruz. Onun için biz koşacağız, çalışacağız. Son zamanlarda bazı sıkıntıları olan sağlık sektörünü yeniden çok memnun eden aynı zamanda sağlık teknolojisi ve bilgisi üreten bir sağlık sektörü haline getireceğiz” diye konuştu.

Bakan Memişoğlu konuşmasını “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki görevimi çok başarılı Abdullah Emre Güner kardeşime devrediyorum. Benim esasında çok zaman geçirdiğim ve İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak bana büyük gurur veren bu makamı ona devrediyoruz. Allah onu utandırmasın. Allah bizleri ve onu, bize güvenenlere, milletimize, devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mahcup etmesin diyorum” sözleri ile sonlandırdı.

“SİZDEN BU GÖREV ALMAKTAN BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYUYORUM”

Görevi devralan İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ise “Öncelikle Rabbime hamdolsun sizinle bugün burada bu şerefli görevi , Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla sizden bu görev almaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Koşacağız, koşmaya hazırız. Rabbim bu memlekete, bu yüce millete hizmet etmeyi bize nasip etti. Sizin bize devrettiğiniz bayrağı daha yükseklere inşallah taşıyacağız” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş