Kirby: Gazze’de ateşkes karmaşık bir süreç

ABD Stratejik İletişimden Sorumlu Ulusal Güvenlik Koordinatörü John Kirby, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye yönelik suikast konusunda ‘önceden haberleri’ olmadığını belirterek, Gazze’deki ateşkes sürecinin ‘karmaşık bir süreç’ olduğunu söyledi.

Kirby: Gazze’de ateşkes karmaşık bir süreç
Yayınlama: 01.08.2024
A+
A-

ABD Stratejik İletişimden Sorumlu Ulusal Güvenlik Koordinatörü Kirby dün gece düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kirby, Haniye’ye yönelik suikast konusunda kendilerine önceden haber verilmediğini söyledi.

Kirby, Gazze’de ateşkesin karmaşık bir süreç olduğunu belirterek, “Bu her zaman karmaşık bir süreç olmuştur. Yani, Tanrım, son birkaç ayda ve hatta sadece son birkaç haftada bu konu hakkında kaç kez konuştuk? Bence rapor edilen bu olayların ateşkes anlaşması için ne anlama gelebileceğini bilmek için henüz çok erken. Ancak iki noktayı eklemek isterim: Birincisi, bu anlaşma üzerinde çalışmayı bırakacağımız anlamına gelmiyor. Aslında şu anda biz konuşurken bölgede bir ekibimiz var ve bu konuyu ilerletmek için muhataplarımızla birlikte çalışmaya devam ediyorlar çünkü bu çok önemli” dedi.

BÖLGEDE EKİBİMİZ VAR

Kirby, Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan Haniye’nin ölümüne ilişkin yapılan, suikastın ‘Gazze Şeridi’ndeki savaşı durdurmak için Mısır ve ortakları tarafından sarf edilen yoğun çabaları baltaladığı’ ifade edilen açıklamayı da değerlendirdi.

Kirby açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bölgede bir ekibimiz var. Son 24 ya da 48 saat içinde gelen haberlere bakarak bunların ateşkes anlaşması üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını bilmek için henüz çok erken. Her zaman karmaşıktı. Karmaşık olmaya da devam ediyor. Yine son 24 ila 48 saat içinde gördüğümüz gibi bölgeden gelen haberler kesinlikle durumu daha az karmaşık hale getirmiyor.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş