Hayaller Paris belgeselinin ilk konuğu paralimpik okçu Yiğit Caner Aydın oldu

Mashable Türkiye, mini belgesel ‘Hayaller Paris’ serisine başladı. Serinin ilk konuğu, Paralimpik Okçu Yiğit Caner Aydın oldu. Okçuluğu, ‘Tünelin ucundaki ışığı görmek’ olarak tanımlayan milli sporcu, evinin otoparkından Paris Olimpiyat Oyunlarına giden hikayeyi Mashable Türkiye’ye anlattı.

Hayaller Paris belgeselinin ilk konuğu paralimpik okçu Yiğit Caner Aydın oldu
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

Astronomi ve Uzay Bilimleri öğrencisiyken 2013 yılında yaşadığı bir kazayla omurilik felci geçiren milli okçuya doktorlar, “Yaşama şansın, yüzde 20” dedi. 6 günlük yoğun bakım süreci ve başarılı bir ameliyatın ardından hayata tutunan Aydın, 2015 yılında Milli Okçu Naci Yenier ile tanışınca hayatı değişti.

Okçuluğu, ‘Tünelin ucundaki ışığı görmek’ olarak nitelendiren sporcu, “Tek başıma hareket edemezken tekerlekli sandalyeyi bile süremezken, ‘Bir gün olimpiyatlara katılacağım ve dünyanın en iyisi olacağım’ demiştim” sözleriyle hedefi ilk günden belirlediğini söyledi.

“HAYAL ETTİĞİM TEK ŞEY O ATIŞLARI BİR GÜN FİNALDE YAPABİLMEKTİ”

Aydın, “Kulübe gidip gelmek bile benim için çok masraflıydı. Evin otoparkında annemle televizyon kutusundan, koltuk minderinden hedef yaptık. Annem saatlerce benim oklarımı çekti. Hayal ettiğim tek şey o atışları bir gün finalde yapabilmekti” dedi.

PARİS’TE HEDEF ALTIN

Aydın, Paris 2024 kotası aldığı yarışmayı, “Üç atışımı da tam merkeze göndererek film şeridinden gerçeğe dönüşen bir hikaye yazdık” sözleriyle anlattı. Paris 2024’te yeni bir hikaye yazmaya hazırlandığını söyleyen Aydın, hedefini altın madalya olarak belirlediğini söyledi.

Mashable Türkiye, olimpiyatlara ilk kez katılan Türk sporcularının hayallerini ve hikayelerini ‘Hayaller Paris’ belgeseli ile izleyicilere anlatmaya devam edecek.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş