ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Meclis güvenlik şeflerini duruşmaya çağıracak

ABD eski başkanı ve yeni seçimde tekrar aday olan Donald Trump’a, Pensilvanya eyaletinde düzenlediği miting sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Trump, sağ kulağının üst kısmından hafif yaralanırken, 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, ABD Gizli Servis Direktörü Cheatle, Birleşik Devletler İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin soruşturma kapsamında kongrede duruşmaya çıkarılacağını belirtti.

ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Meclis güvenlik şeflerini duruşmaya çağıracak
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

ABD eski başkanı ve yeni seçimlerde başkan adayı olan Trump, Pensilvanya eyaletindeki Butler kentinde düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Trump, konuşma yaptığı sırada gelen silah seslerinin ardından sağ kulağını tutarak yere düştü. Daha sonra güvenlik güçleri Trump’ın yanına koşarak kendisini korumak üzere yere kapandı.

?ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Meclis güvenlik şeflerini duruşmaya çağıracak

Trump, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Butler, Pennsylvania’da meydana gelen silahlı saldırıya hızlı bir şekilde müdahale ettikleri için Birleşik Devletler Gizli Servisi’ne ve tüm Kolluk Kuvvetlerine teşekkür etmek istiyorum. En önemlisi de mitingde öldürülen kişinin ailesine ve ağır yaralanan bir başka kişinin ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Ülkemizde böyle bir eylemin gerçekleşmesi inanılmaz. Şu anda ölü olan saldırgan hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Sağ kulağımın üst kısmını delen bir kurşunla vuruldum. Bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım çünkü bir vızıltı sesi, silah sesi duydum ve kurşunun derimi parçaladığını hissettim. Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım. Tanrı Amerika’yı korusun” dedi.

?ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Meclis güvenlik şeflerini duruşmaya çağıracak

MECLİS BAŞKANI JOHNSON, GÜVENLİK ŞEFLERİNİ DURUŞMAYA ÇAĞIRACAK

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, meclisin yaşanan silahlı saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini belirterek, “Amerikan halkı gerçeği bilmeyi hak ediyor. Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle ile DHS ve FBI’dan diğer ilgili yetkililerin en kısa zamanda komitelerimiz önünde bir duruşmaya çıkmalarını sağlayacağız” dedi.

?ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Meclis güvenlik şeflerini duruşmaya çağıracak

FBI TÜM KAYNAKLARIYLA SORUŞTURMAYI DESTEKLİYOR

 

FBI’dan yapılan açıklamada, tüm kaynaklarla ve ortak güvenlik birimleriyle soruşturmanın destekleneceğini belirterek, “FBI, bugün erken saatlerde Butler, Pensilvanya’da meydana gelen ve eski Başkan Donald Trump’ın adının karıştığı olayla ilgili soruşturmada federal kolluk kuvvetlerinin liderliğini üstlendi. FBI Pittsburgh Saha Ofisi özel ajanları, kriz müdahale ekibi üyeleri ve kanıt müdahale teknisyenleri de dahil olmak üzere derhal olaya müdahale etmiştir. ABD Gizli Servisi’ndeki ortaklarımız, eyalet ve yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte FBI’ın tüm kaynaklarıyla bu soruşturmayı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

?ABD Başkan adayı Trump’a suikast girişimi: Meclis güvenlik şeflerini duruşmaya çağıracak

BİDEN: GÜVENDE OLDUĞUNA SEVİNDİM

 

ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan olayla ilgili bilgilendirildiğini, Trump’ın güvende ve durumunun iyi olmasına sevindiğini belirterek, “Donald Trump’ın Pennsylvania’daki mitinginde meydana gelen silahlı saldırı hakkında bilgilendirildim. Kendisinin güvende olduğunu ve durumunun iyi olduğunu duyduğuma sevindim. Daha fazla bilgi beklerken kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum. Jill ve ben Gizli Servis’e onu güvenli bir yere ulaştırdıkları için minnettarız. Amerika’da bu tür şiddete yer yok. Bunu kınamak için tek bir ulus olarak birleşmeliyiz” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş