Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara’da ’15 Temmuz’ konulu hutbe irat etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 15 Temmuz’da vatanımız ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları hep birlikte boşa çıkardık. 15 Temmuz, aziz milletimizin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneğidir. 15 Temmuz, azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direniştir dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara’da ’15 Temmuz’ konulu hutbe irat etti
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde ’15 Temmuz: Milletimizin Destansı Zaferi’ konulu hutbe irat etti, ardından cuma namazı kıldırdı. Erbaş, hutbede, 15 Temmuz’un, FETÖ’ye karşı elde edilen destansı zaferin 8’inci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Bizler, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir kez daha omuz omuza verdik elhamdülillah. Minarelerden yankılanan salalar eşliğinde; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hep birlikte meydanlara akın ettik. Vatanımız ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları hep birlikte boşa çıkardık. 15 Temmuz, aziz milletimizin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneğidir. 15 Temmuz, azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direniştir” dedi.

‘FETÖ, İNANCIMIZI VE İBADETLERİMİZİ İSTİSMAR ETMİŞTİR’

FETÖ’nün, devletin ve milletin her alanda güçlenmesinden, birliğinden, beraberliğinden rahatsız olan küresel şer odaklarının ve başka terör yapılarının da desteğiyle 15 Temmuz işgal girişimine kalkıştığını söyleyen Erbaş, “FETÖ, inancımızı, ibadetlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi istismar etmiş, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef almıştır. Sureti haktan görünerek vatanımızın, devletimizin bekasına, milletimizin canına kastetmiştir. Yüce dinimiz İslam’ın en temel kavramlarını kendi çıkarları için kullanmıştır. Gençlerimizi ailelerinden koparmak; kalplerinden vatan sevgisini, millet olma şuurunu, ümmet olma bilincini söküp atmak için her türlü hile ve tuzağa başvurmuştur” ifadelerini kullandı.

Din, vatan ve mukaddesat uğruna şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere ise sağlık, sıhhat ve afiyet temennisinde bulunan Erbaş, daha sonra Filistin için dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da '15 Temmuz' konulu hutbe irat etti

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş