6’lı Masa ortağı Gültekin Uysal isyan etti: Seçim havasına erken girildi, aday bir an önce açıklanmalı

6’lı Masa’nın ortağı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, adayın açıklanmasında geç kalındığını belirterek, “Türkiye seçim psikolojisine Sayın Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile öngörülenden erken girdi. Bence artık adaylık da dahil olmak üzere bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

6’lı Masa ortağı Gültekin Uysal isyan etti: Seçim havasına erken girildi, aday bir an önce açıklanmalı
Yayınlama: 23.01.2023
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayından Davutoğlu’nun “6’lı masaki liderlerin imza yetkisi bulunacak” çıkışına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANACAK ADAY OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Altılı masada Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğini ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum. Adaylık için ana muhalefet lideri olması hüviyetiyle bundan daha tabii, doğal ne olabilir ki. Geçmişte olduğu gibi ikinci Ekmeleddin vakasının yaşanmasını kimse beklemesin” dedi.

“KARAR ALMA SÜREÇLERİ DAHA ERKENE ALINMALI”

Uysal, adayı açıklamada da geç kalındığını belirterek, “Türkiye seçim psikolojisine Sayın Erdoğan’ın yaptığı açıklama ileöngörülenden erken girdi. Bence artık adaylık da dahil olmak üzere bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

6'lı Masa ortağı Gültekin Uysal isyan etti: Seçim havasına erken girildi, aday bir an önce açıklanmalı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal.

“SANKİ PARTİLER BİR ARAYA GELMİŞLER DE MAKAM MEVKİ PAYLAŞIYORLARMIŞ GİBİ”

Ahmet Davutoğlu’nun “6’lı masadaki liderlerin imza yetkisi bulunacak” çıkışını da doğru bulmadığını kaydeden Gültekin Uysal, Cumhuriyet’ten İklim Öngel’e şöyle konuştu; “Tartışmanın böyle bir zeminde olmasını olumlu bulmam. Sanki partiler bir araya gelmişler de makam mevki paylaşıyorlarmış gibi. Siyasette elbette sorumluluklar alırsınız. Siyasi iklimin çerçevesinde de bakınca cumhurbaşkanlığı rekabeti çok yüksek oktanlı. Ortak akıl derken, karşıda on parmağında on kara sürmek için fırsat kollayan bir takım hatırlatmalar yaparak, sanki adayın elini kolunu bağlayacak bir sistem kurulacak gibi bir propagandaya imkan verecek söylemleri doğru bulmam.

“HEM BÜROKRATİK HEM DE SİYASİ KADROLARI OLACAK”

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin yetkileri var. Karar verilirken, karar alma süreçleri var. Hem bürokratik hem de siyasi kadroları olacak. Bugünkü şartlarda arkasına aldığı siyasi partilerle istişare etmek fikir, anlayış birlikteliği oluşturmak çok önemli. Usul açısından henüz altılı masanın kamuoyuna açıklamadığı bir çerçeveyi ve propaganda stratejisi açısından bunları bu zeminde konuşuluyor olmasını, niyetimizden öte zihinleri bulandırmaya vesile olacak bir fırsat verir endişesindeyim.”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.