22 ilde terör operasyonu: 239 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22 ilde bölücü terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-39’ operasyonlarında 239 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

22 ilde terör operasyonu: 239 gözaltı
Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 22 ilde ‘Bozdoğan-39’ operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; yurt dışında bulunan teröristlerin illegal yollarla Türkiye’ye geçişine aracılık eden, terör örgütünün sözde gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren, terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı yapan, kanunsuz gösterilere katılan, örgütün sözde siyasi alan yapılanması içerisinde faaliyet gösteren, terör örgütü propagandası yapan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkıdan çevirme tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

22 ilde terör operasyonu: 239 gözaltı

Operasyonlara katılan personeli tebrik eden Yerlikaya, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

22 ilde terör operasyonu: 239 gözaltı

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş