18 bin okuldan 6 bin çocuk Milli Eğitim Bakanı ve Alper Gezeravcı ile bulaşacak

Bilge Çocuk dergisi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen ‘Uzayda Hayat’ kısa hikâye yarışması sona erdi. Uzay bilimine meraklı çocukları bir araya getiren yarışmanın ödül töreni 8 Haziran’da 6 bin çocuğu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ve Trabzonspor’un eski futbolcusu İbrahim Yatarra ile buluşturacak. Ödül töreni ile birlikte farklı illerden binlerce öğrenci, eğlence merkezi Vialand Tema Park’ta bir araya gelecek.

18 bin okuldan 6 bin çocuk Milli Eğitim Bakanı ve Alper Gezeravcı ile bulaşacak
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-

Çocukların uzay bilimi meraklılarının gelişmesine olumlu katkı sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle Bilge Çocuk dergisinin düzenlediği ‘Uzayda Hayat’ kısa hikâye yarışması 1 Nisan tarihi ile başlamıştı. 18 bin okuldan yüzlerce öğrencinin hikayesini gönderdiği yarışmanın ödül töreni, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ve Trabzonspor’un eski futbolcusu İbrahim Yatarra’nın katılımıyla gerçekleşecek.

EN İYİ HİKÂYE SAHİPLERİNE ÖDÜL VERİLECEK

Uzay bilimlerine merakı olan çocukları ‘Uzayda Hayat’ kısa hikâye yarışmasında buluşturan proje, Türkiye’deki MEB Bünyesinde bulunan okulların tamamında 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında gerçekleşiyor. Yarışmanın 8 Haziran’da gerçekleşecek ödül töreninde bütün çocukları çeşitli hediyeler beklerken en iyi hikâyeyi yazan çocuklar eğitim bursu ve eğitim seti sahibi olacak. Aynı zamanda seçilen hikâyeler Bilge Çocuk dergisinde yayımlanacak.

ÇOCUKLAR YATARRA VE GEZERAVCI İLE BİR ARAYA GELECEK

Yerli ve milli şuurla ülke menfaatlerini ön planda tutan uzay bilimi meraklılarının yetişmesine olumlu katkı sağlama amacı ile gerçekleştirilen proje kapsamında derece elde eden çocuklar ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Trabzonspor’un eski futbolcusu İbrahim Yatarra’dan alacak. Çocuklar Milli Eğitim Bakanı ile tanışma fırsatı yakalarken Yatarra ile top koşturup Gezeravcı’dan uzayı dinleyecekler.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş